Beschreibung

Velocette Venom Thruxton 500cc, bouwjaar 1963. Kleur zwart met goud. Velocette is een van de Legendarische Britse motormerken. Velocette heeft vele overwinningen behaald in de motorsport en de machines waren zeer succesvol in de spannende Manx TT races op het eiland Man.

De Venom Thruxton is een van hun laatste ontwerpen, hij heeft een krachtige enkele cylinder 500cc viertakt motor met kopkleppen.

Deze Velocette Venom motorfiets werd volledig gerestaureerd, gereviseerd en herbouwd tot Thruxton specificaties en volgens de hoogste normen. In het midden jaren 60 werd deze motor gebruikt door de bekende Nederlandse motorfietsracer Jan Strijbes, die de laatste racer was die deel nam aan een TT op een Velocette in 1976. De motor werd herbouwd met nieuwe onderdelen volgens de Strijbes-race-specificaties.

Gemonteerd zijn een Thruxton cylinderkop met 2 inch inlaatklep, Thruxton Racing-nokkenassen, racekoppeling met 20 veren, een GP2 Amal race carburateur. De versnellingsbak is een Thruxton close-ratio unit. De speciale racekrukas, drijfstang en zuiger waren gebalanceerd en blauwdruk. Deze motor loopt indrukwekkend krachtig en is geschikt voor straat- en circuitgebruik.

De motorfiets toont de fantastische originele Velocette Venom en Thruxton details zoals de speciale benzinetank, de olietank met hitteschild, de grote trommelrem voor en de aluminium velgen met roestvrijstalen spaken.

Deze zeldzame Velocette Thruxton ziet er uit als een plaatje en het zal een blikvanger zijn op elke historische motorfietsbijeenkomst.

Fahrzeugdetails

Fahrzeugdaten

Marke
Velocette
Modell
Venom Thruxton
Bauart
Sportmotorrad
Erstzulassung
05.1966
Baujahr
1966
Tachostand (abgelesen)
25 km
Fahrgestellnummer
Rs15074
Motornummer
Rs15074
Getriebenummer
Nicht angegeben
Matching numbers
Nein
Anzahl Vorbesitzer
1
Café Racer
Nein

Technische Details

Motorbauart
4-Takt | OHV
Leistung (kW/PS)
30/41
Hubraum (ccm)
499
Zylinder
1
Starter
Kickstarter
Kühlung
Luft
Getriebe
Schaltgetriebe
Schaltung
Fußschaltung links
Gänge
4
Antrieb
Kette
Bremse Front
Trommel
Bremse Heck
Trommel
Kraftstoff
Benzin
Leergewicht (kg)
Nicht angegeben

Individuelle Konfiguration

Außenfarbe
Schwarz

Zustand & Zulassung

Zustandskategorie
Original
Gutachten vorhanden
Gutachten Anbieter
Willem koppejan
Zustandsnote
10
Zustand
Zugelassen
Fahrbereit

Anfahrt

Logo von MOTO Classics

MOTO Classics

Willem Koppejan

Handelsweg 45

4421 SH Kapelle

🇳🇱 Niederlande

Weitere Fahrzeuge von MOTO Classics

Ähnliche Fahrzeuge