Beschreibung

In 1937 start Svenska Aeroplan Aktiebolaget (SAAB) in Trollhättan als fabrikant van militaire vliegtuigen. Na de Tweede Wereldoorlog lag de keuze voor het maken van auto’s voor de hand. Immers, met de opgedane expertise op het gebied van de luchtweerstand in de vliegtuigbouw, had Saab een goede voorsprong in de automobiel wereld. De ontwikkeling van de Ur saab (1947) was de start van Saab als autoproducent. Daarna volgende vele modellen die allemaal aangeduid werden met een 9 ( 92,93,95,96,97,900,9000, 9.3,9.5 enz.). In 1969 fuseerde Saab met Scania ( vrachtwagens) en werd het bedrijf in 1990 opgesplitst in twee bedrijven t.w. SAAB vliegtuigbouw en Saab automobiel. General Motors werd voor 50 % eigenaar van Saab automobiel in 1990. In 2010 werd Saab overgenomen door Spyker Cars maar deze overname werd geen succes en Saab ging in december 2011 failliet. Tegenwoordig staat Saab nog steeds bekend om zaken als veiligheid, gebruiksgemak en exclusiviteit.

Ons aanbod:
De Saab 95 is een tweedeurs zevenpersoons stationwagen. Aanvankelijk gebaseerd op de Saab 93 sedanversie, maar de ontwikkeling van het model volgde zeer nauw die van de Saab 96 daar de productie van de 93 beëindigd werd in 1960. De 95 werd geïntroduceerd in 1959, maar omdat er toen slechts veertig werden gemaakt, wordt 1960 als start van de productie gerekend.
De eerste motor was een 841 cc driecilinder-tweetaktmotor, maar vanaf 1967 kwam de 95 met de viertakt-viercilinder-Ford Taunus V4-motor, zoals ook gebruikt in de Saab 96, de Saab Sonett V4, de Saab Sonett III en de Duitse Ford Taunus. De 95 heeft een versnellingsbak met vier versnellingen en een naar achteren gerichte derde bank. Deze bank kwam met het model voor 1976 te vervallen. De productie werd gestopt in 1978, totaal zijn 110527 stuks gemaakt.
Deze roomwitte Saab 95 met bruin interieur is een stationwagon / estate uitvoering en heeft de V4 Ford Taunus motor. De auto is volledig gerestaureerd en heeft inmiddels een cult status vanwege zijn bijzondere vormgeving. Er zijn niet veel exemplaren in deze staat. Komt uit de collectie van een liefhebber en wij kennen de historie. Een must have voor de echte Saab liefhebber !!

Voorkom teleurstelling bel altijd vooraf of de betreffende auto nog beschikbaar is. Hoewel alle gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn samengesteld is Baan Automotive Hengelo niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van deze aangeboden informatie. Aan de in dit document verstrekte informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt wanneer deze niet door een tekeningsbevoegde is ondertekend. Alle informatie is onder voorbehoud van druk-, zet-, prijs-, en programmeerfouten. Alle afbeeldingen zoals deze getoond worden zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door derden.

Fahrzeugdetails

Fahrzeugdaten

Marke
Saab
Modellreihe
95
Modell
95 V 4
Erstzulassung
Nicht angegeben
Baujahr
1975
Tachostand (abgelesen)
44.230 km
Fahrgestellnummer
Nicht angegeben
Motornummer
Nicht angegeben
Getriebenummer
Nicht angegeben
Matching numbers
Nein
Anzahl Vorbesitzer
Nicht angegeben

Technische Details

Karosserieform
Kombi
Leistung (kW/PS)
48/65
Hubraum (ccm)
1493
Zylinder
4
Anzahl Türen
3
Lenkung
Links
Getriebe
Manuell
Gänge
Nicht angegeben
Antrieb
Front
Bremse Front
Nicht angegeben
Bremse Heck
Nicht angegeben
Kraftstoff
Benzin

Individuelle Konfiguration

Außenfarbe
Weiß
Innenfarbe
Braun
Innenmaterial
Stoff

Zustand & Zulassung

Zustandskategorie
Authentisch
Gutachten vorhanden
Nicht angegeben
Zugelassen
Fahrbereit
Unfallfrei

Anfahrt

Logo von Baan  Classics

Baan Classics

Edwin Baan

Goudstraat 50

7554 ND Hengelo

🇳🇱 Niederlande

Weitere Fahrzeuge von Baan Classics

Ähnliche Fahrzeuge