Beschreibung

Een Ferrari of bijvoorbeeld Porsche uit 1983 in een gave en roestvrije conditie vindt men eenvoudiger dan een Saab 900. Immers een kostbare sportwagen verdween na gebruik op zondagmiddag in een droge garage, de Saab werd op een druilerige maandagmorgen gewoon weer ingezet om de kinderen naar school te brengen. Zo verging het althans de meeste voor dagelijks gebruik bedoelde Saabs in de jaren tachtig. Veertig jaar later een origineel exemplaar vinden zonder roest, schade of hoge kilometerstand is dan ook een bijzonderheid. Om maar niet te spreken van een matig interieur waarvan het originele materiaal al lang niet meer verkrijgbaar is. Daarom werd deze prachtige 900 snel van de laatste, inmiddels hoogbejaarde, eigenaar overgenomen. Zie dat foutloze velours interieur in die warme kleur, de bumpers zonder parkeerschade en de geheel originele en roestvrije carrosserie. De eerste eigenaar bestelde ook nog airco, elektrische ramen, lichtmetalen velgen en een schuifdak als extra. Inmiddels is de Saab 900 Turbo een rijzende ster in klassiekerland, met name het model van voor de facelift in 1987 met rechte neus mag zich bij liefhebbers verheugen op een toenemende populariteit.
Deze 900 heeft een geheel roestvrije carrosserie, iedere puntlas is origineel en zelfs in de gevoelige motorruimte is alles fabrieks-wit. De 145pk sterke Turbomotor maakt dat ze uitstekend mee kan in het huidige verkeersklimaat. Voor wie er eventueel dagelijks mee wil gaan rijden, u betaald geen wegenbelasting. De eigenaren historie is bij ons bekend. Compleet met boekjes, reservewiel en boordgereedschap.
Zie onze website www.saabcabrio.nl voor meer dan 100 foto's of u gebruikt de volgende link; https://witmerodijk.nl/te-koop/saab-900-turbo-coupe-1983/2303

Fahrzeugdetails

Fahrzeugdaten

Marke
Saab
Modell
900
Erstzulassung
06.1983
Baujahr
1983
Tachostand (abgelesen)
117 268 km
Fahrgestellnummer
Nicht angegeben
Motornummer
Nicht angegeben
Getriebenummer
Nicht angegeben
Matching numbers
Nicht angegeben
Anzahl Vorbesitzer
Nicht angegeben

Technische Details

Karosserieform
Limousine (2-Türen)
Leistung (kW/PS)
107/145
Hubraum (ccm)
1971
Zylinder
4
Anzahl Türen
2
Lenkung
Links
Getriebe
Manuell
Gänge
Nicht angegeben
Antrieb
Front
Bremse Front
Nicht angegeben
Bremse Heck
Nicht angegeben
Kraftstoff
Benzin

Individuelle Konfiguration

Außenfarbe
Weiß
Herstellerfarbbezeichnung
Wit
Innenfarbe
Violett
Innenmaterial
Velours

Sonderausstattung

Servolenkung

Zustand & Zulassung

Gutachten vorhanden
Zugelassen
Fahrbereit

Anfahrt

Logo von Witmer & Odijk

Witmer & Odijk

Hans Odijk

Wasbeeklaan 3A

2361 HG Warmond

🇳🇱 Niederlande

Weitere Fahrzeuge von Witmer & Odijk

Ähnliche Fahrzeuge